PDFΕκτύπωσηE-mail

Η ΝΑΞΟΣ

Νάξος (Χώρα) 

Το λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού, είναι μια τυπική κυκλαδίτικη πόλη με δαιδαλώδη στενά σοκάκια και μικρά περάσματα. Η Χώρα είναι μια έντονη πόλη και αποτελεί πολύ καλό τουριστικό θέρετρο. Πίσω από την προκυμαία απλώνεται μια εκτεταμένη, σχεδόν Μεσαιωνική παλιά συνοικία ως την πλαγιά του λόφου που βρίσκεται το Κάστρο. Μια βόλτα γύρω από το Κάστρο είναι απαραίτητη ενώ η θέα θα σας κόψει την ανάσα.

Η παλιά πόλη πάνω στο λόφο χωρίζεται σε δύο γειτονιές, τον Μπούργκο οπού ζούσαν Έλληνες και το Κάστρο, κατοικία ενός Ενετού-Καθολικού άρχοντα. Επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό μουσείο με Μυκηναϊκή κεραμική και Κυκλαδίτικα εδώλια, την Πορτάρα (που βρίσκεται στα Παλάτια), μια μεγάλη πόρτα (6μ ύψος, 3.5μ πλάτος) ενός μισοτελειωμένου ναού το Απόλλωνα(του 530μ.χ από τον τύραννο της Νάξου Λύγδαμι), το ενετικό κάστρο όπου τα τείχη του χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα. Μέσα στο κάστρο υπάρχει η μονή των Καπουτσίνων, η Καθολική εκκλησία, το μοναστήρι των Ουρσουλίνων και το Μέγαρο του Καθολικού Επισκόπου.                                                                   

Το νησί διαθέτει πολλά αξιοθέατα για να επισκεφθείτε κατά την διάρκεια των διακοπών σας. Στον Χώρα της Νάξου θα βρείτε την πασίγνωστη Πορτάρα πάνω σε ένα βράχο, όπου μπορείτε να ανέβετε τα σκαλιά που οδηγούν στον αρχαιολογικό χώρο. Στην ίδια περιοχή, τα ερείπια των παλαιών Πύργων και του Κάστρου θα σας μαγέψουν. Η Νάξος είναι γεμάτη από όμορφες εκκλησίες, αλλά ξεχωρίζει η Μητρόπολη στο Κάστρο, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της. Πραγματικά, αξίζει να την δείτε. Στα χωριά θα ανακαλύψετε και τους πασίγνωστους ανεμόμυλους του νησιού. Τα μουσεία στη Χώρα παρουσιάζουν τους θησαυρούς της Νάξου. Επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό και τα αμέτρητα Λαογραφικά Μουσεία στη Χώρα και στα χωριά. Κάντε μια στάση στην Γρόττα για να απολαύσετε τα Προϊστορικά και Αρχαιολογικά ευρήματα. Περάστε ένα μεσημεράκι στις Εγγαρές της Νάξου. Μόλις 3 χλμ. από τη Χώρα θα βρείτε μια τεχνητή λίμνη, ενώ στις ακτές του νησιού υπάρχουν σκόρπια μικρά λιμανάκια. 

Εάν θέλετε πραγματικά να ζήσετε την εμπειρία της παράδοσης της Νάξου, θα πρέπει να δοκιμάσετε τις ντόπιες λιχουδιές. Γευτείτε τα υπέροχα γλυκά του κουταλιού και αμυγδαλωτά. Σας συστήνουμε να πείτε ένα ποτηράκι ρακί και κίτρο, που είναι τοπ παραδοσιακά ποτά που παράγονται αποκλειστικά από τους κατοίκους του νησιού. Δειπνήσετε στο αγαπημένο σας ταβερνάκι και απολαύστε την ναξιώτικη κουζίνα καθώς επίσης την φημισμένη γραβιέρα Νάξου. Η Νάξος είναι γεμάτη από μαγαζάκια, όπου μπορείτε να αγοράσετε ντόπια προϊόντα, υφαντά και αντίγραφα Κυκλαδικής τέχνης.

Οι υπηρεσίες μας

Η Νάξος παρέχει εύκολη πρόσβαση στις πολλές μαγευτικές της παραλίες, όπως: Αγ. Άννα, Αγ. Προκόπιος, Μάραγκας, Πλάκα, Καστράκι, Μικρή Βίγλα, Αλικό, Απόλλωνας  κλπ. Η καθεμιά έχει τις δικές της ομορφιές και ιδιαιτερότητες που θα ικανοποιήσουν όλες τις προτιμήσεις και ανάγκες. Οι περισσότερες έχουν τις απαραίτητες εγκαταστάσεις (ντους, σεζλόνγκ), ενώ σε κοντινή απόσταση θα βρείτε καφετέριες και εστιατόρια.
 
English French German Greek Italian
/
full scren template